A "B+E" kombinált kategória fogalma ("B+E")
Nemzetközi kategória. "B" kategóriába sorolt gépkocsiból és nehéz pótkocsiból álló járműszerelvény, a "B" járműkategóriában meghatározottak kivételével. Milyen vezetői engedéllyel vezethető? ("B+E")
A "B+E" kombinált kategóriába tartozó járműszerelvények a "B+E", a "C1+E", a "C+E", a "D1+E" és "D+E" kombinált kategóriák valamelyikére érvényesített vezetői engedéllyel vezethetők.
Még milyen jármű vezetésére jogosít? ("B+E")
A "B+E" kombinált kategóriára érvényesített vezetői engedéllyel vezethető még - az orvosi érvényesség lejártát követően is, de legfeljebb az engedély kiállítását követő tíz évig - a segédmotoros kerékpár, a mezőgazdasági vontató és könnyű pótkocsija (max. 750 kg), a lassú jármű és pótkocsija, a kerti traktor és az állati erővel vont jármű.
A tanfolyamra való felvétel feltételei ("B+E")
Tanfolyamra az vehető fel, aki
A "C+E" kombinált kategória fogalma
Nemzetközi kategória. "C" kategóriába sorolt gépkocsiból és nehéz pótkocsiból álló járműszerelvény.
Milyen vezetői engedéllyel vezethető? ("C+E")
A "C+E" kombinált kategóriába tartozó járműszerelvények csak a "C+E" kombinált kategóriára érvényesített vezetői engedéllyel vezethetők.
Még milyen jármű vezetésére jogosít? ("C+E")
A "C+E" kombinált kategóriára érvényesített vezetői engedéllyel vezethető még a "B+E", a "C1+E", a "D1+E" és a "D+E" kombinált kategóriába tartozó járműszerelvény (feltéve, hogy a vezetői engedély a vonójármű kategóriájára érvényes), valamint - az orvosi érvényesség lejártát követően is, de legfeljebb az engedély kiállítását követő tíz évig - a mezőgazdasági vontató két nehéz pótkocsival, a segédmotoros kerékpár, a lassú jármű és pótkocsija, a kerti traktor és az állati erővel vont jármű.
A tanfolyamra való felvétel feltételei ("C+E")
Tanfolyamra az vehető fel, aki
A "D1+E" kombinált kategória fogalma
Nemzetközi kategória. "D1" alkategóriába sorolt gépkocsiból és nehéz pótkocsiból álló járműszerelvény, feltéve, hogy a járműszerelvény megengedett legnagyobb együttes össztömege nem haladja meg a 12 000 kg-ot, a pótkocsi megengedett legnagyobb össztömege nem haladja meg a vonó jármű saját tömegét, amelynél a pótkocsit nem személyszállításra használják.
Milyen vezetői engedéllyel vezethető? ("D1+E")
A "D1+E" kombinált kategóriába tartozó járműszerelvények a "D1+E", a "D+E" és a "C+E" kombinált kategóriák valamelyikére érvényesített vezetői engedéllyel vezethetők (feltéve, hogy a vezetői engedély a vonójármű kategóriájára is érvényes).
Még milyen jármű vezetésére jogosít? ("D1+E")
A "D1+E" kombinált kategóriára érvényesített vezetői engedéllyel vezethető még a "B+E" kombinált kategóriába tartozó járműszerelvény (feltéve, hogy a vezetői engedély a vonójármű kategóriájára érvényes), valamint - az orvosi érvényesség lejártát követően is, de legfeljebb az engedély kiállítását követő tíz évig - a segédmotoros kerékpár, a mezőgazdasági vontató és könnyű pótkocsija (max.750 kg ), a lassú jármű és pótkocsija, a kerti traktor és az állati erővel vont jármű.
A tanfolyamra való felvétel feltételei ("D1+E")
Tanfolyamra az vehető fel, aki
A "D+E" kombinált kategória fogalma
Nemzetközi kategória. "D" kategóriába sorolt gépkocsiból és nehéz pótkocsiból álló járműszerelvény, amelynél a pótkocsit nem személyszállításra használják.
Milyen vezetői engedéllyel vezethető? ("D+E")
A "D+E" kombinált kategóriába tartozó járműszerelvények a "D+E" vagy a "C+E" kombinált kategóriák valamelyikére érvényesített vezetői engedéllyel vezethetők (feltéve, hogy a vezetői engedély a vonójármű kategóriájára is érvényes).
Még milyen jármű vezetésére jogosít? ("D+E")
A "D+E" kombinált kategóriára érvényesített vezetői engedéllyel vezethető még a "B+E" és a "D1+E"kombinált kategóriába tartozó járműszerelvény (feltéve, hogy a vezetői engedély a vonójármű kategóriájára érvényes), valamint - az orvosi érvényesség lejártát követően is, de legfeljebb az engedély kiállítását követő tíz évig - a segédmotoros kerékpár, a mezőgazdasági vontató és könnyű pótkocsija (max. 750 kg ), a lassú jármű és pótkocsija, a kerti traktor és az állati erővel vont jármű.
A tanfolyamra való felvétel feltételei ("D+E")
Tanfolyamra az vehető fel, aki